Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Ο Ψωμιάδης με την ουρά στα σκέλια. Ο Λυγερός τάλεγε αναντάμ παπαντάμ , η Κανέλη την έκανε προς την Θράκη και ο Παπαθεμελής ψελίζει κάτι ...

Από χθές παρακολουθώ την συντριβή του μπλόκ των εθνικιστών που τόσο ταλαιπώρησε την χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια με τις ασυναρτησίες του.

Ο Ψωμιάδης μας πληροφόρησε ψευδόμενος ανερυθρίαστα, ότι ποτέ δεν δήλωσε στα σοβαρά ότι θα πάει στα Σκόπια, αλλά ότι χθές έκανε χρήση του δικαιώματος στο χιούμορ που μας δίνει η Πρωταπριλιά. Μόνο που από το πολύ παράθυρο ξέχασε ότι μας το είπε και προχθές. Οχι ότι θα δυσκολευθεί να μας πεί, ότι το προετοίμαζε.

Ο Λυγερός κατάλαβε ότι η βάρκα γέρνει και σήμερα στην ΝΕΤ μας εξηγούσε ότι η ορθή πρόταση είναι το Ανω Μακεδονία.

Η Λιάνα, αφού έβγαλε έναν δεκάρικο άνευ προηγουμένου στο ΑΛΤΕΡ, μας προειδοποίησε ότι έρχεται η σειρά της Θράκης.

Ο Παπαθεμελής ψέλιζε αντιρρήσεις στον Λυγερό, που του έλεγε άφησε με να ολοκληρώσω και θα δείς ότι δεν διαφωνούμε.

Τώρα όμως που τελείωσαν όλοι αυτοί οι εθναμύντορες, διαφωνώ εγώ με την εξέλιξη.

Κατάφεραν με τον εθνικιστικό μαξιμαλισμό τους, να πεισθεί όλος ο κόσμος ότι η Μακεδονία είναι ένα πράγμα ασαφές και είναι μία. Αυτή της ΦΥΡΟΜ.

Ετσι τώρα που τρέχουν να υπερασπισθούν την αλήθεια , όπως ο Λυγερός, ότι δηλαδή υπάρχει και Κάτω Μακεδονία, αμφιβάλλω αν θα μας ακούσει κανείς.

Δεν κατάλαβαν , μέχρι τώρα, ότι η αποδοχή του Ανω ή Βόρεια Μακεδονία, έχει το πλεονέκτημα, να επισημαίνει ότι υπάρχει και η Κάτω , η Ελληνική Μακεδονία.

Αντε τώρα να πείσουν τις χώρες του κόσμου, ότι έχουν αδικηθεί, όταν μέχρι χθές προπαγάνδιζαν, διότι περί προπαγάνδας επρόκειτο, ότι η ΦΥΡΟΜ δεν είναι Μακεδονία.

Ελπίζω, η ΦΥΡΟΜ να στέρξει όχι λόγω των πιέσεων βέβαια, να επιτρέψει και στην Ελληνική Μακεδονία να υπάρχει.

Δυστυχώς στην Βαλκανική με την ιδιόρυθμη εθνογέννεση, γεμίσαμε "ανάδελφα έθνη". Μέχρι τώρα είχαμε την Ελλάδα, τώρα θα αποκτήσουμε και την Μακεδονία και έπεται η συνέχεια.

Αυτό συμβαίνει όταν τα έθνη δεν φτιάχνονται από τα σημερινά υλικά -την αναγνώριση της πραγματικότητας της ανάμειξης των πληθυσμών της Βαλκανικής- αλλά με υλικά αλμάτων μερικών χιλιετηρίδων στην ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: