Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Η τελευταία μέρα του Μαρτίου

Χθές το βράδυ, παρακολούθησα, ειδήσεις, συζητήσεις στην τηλεόραση και λίγο το βράδυ την εκπομπή του Μάκη.

Από τις ειδήσεις , δεν είδα κάτι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Θα ξεχώριζα την παρουσίαση του θέματος "προκλήσεις από τους Σκοπιανούς", όπου όπως πάντα συναγωνίσθηκαν ο Τράγκας με τον Χ'Νικολάου, σε διαγγέλματα "για το πόσο βάρβαροι και απρεπείς είναι οι Σκοπιανοί" και ότι η προκλητικότητά τους δεν έχει όριο, αφού φτάσαν μέχρι και τον Καραμανλή να γελειογραφήσουν με στολή SS.
Εντάξει τους καταλαβαίνω. Την δουλειά τους κάνουν.
Εκπληξη βέβαια ήταν από την άλλη μεριά στο Μέγκα, ο Πρετεντε΄ρης που παραδόξως έχασε την ψύχραιμη ματιά και συμπορεύτηκε με το γενικό πνεύμα.

Και όλα αυτά για μια μαλακία, σαν αυτές που κάθε μέρα τα Ελληνικά έντυπα είναι γεμάτα, όπως η χθεσινή Ελευθεροτυπία, για παράδειγμα , εδώ.

Σιγά την προσβολή που αποτελεί η αφίσσα ενός σωματείου Σλαβομακεδόνων, που τους απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα επειδή στα διαβατήριά τους αναφέρονται οι Ελληνικές Πόλεις με τα Σλαβομακεδονίτικα ονόματά τους, δηλαδή Λερίν η Φλώρινα, Βοδενά η Εδεσσα κλπ και οι οποίοι καταγγέλουν όχι χθές αλλά εδώ και δεκαετίες την Ελλάδα για εθνοκάθαρση σε ότι αφορά΄, τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

και βέβαια θα μπορούσε κανείς να αντιτάξει , ότι η Ελλάδα τους τιμωρεί επειδή στον Β ΠΠ πήγαν με τους Βούλγαρους κλπ, μόνο που η "συλλογική ευθύνη" δεν έπαψε ποτέ να είναι φασιστικής έμπνευσης κατηγορία. Οι Δημοκρατικές χώρες κρίνουν τις ατομικές πράξεις, δεν παραδέχονται "φυλετικά εγκλήματα", κάνουν δίκες και τιμωρούν με ποινές που υπάρχουν στον ποινικό τους κώδικα,΄στον οποίο δεν υπάρχει ούτε η ισόβια εξορία, ούτε η αφαίρεση της ιθαγένειας.
Ακόμη και οι Εβραίοι, κυνηγούσαν μία μία τις περιπτώσεις διακεκριμένων βασανιστών.

Μετά παρακολούθησα την συζήτηση για το Σκοπιανό στο ΑΛΤΕΡ και στην ΝΕΤ, όπου επειδή δεν ειπώθηκε και κάτι που να μην το έχω ξανακούσει, έδοσα ιδιαίτερη σημασία στις αρλούμπες του Ζουράρη και στην παρουσία των ομιλητών του ΣΥΡΙΖΑ, Χ"Σωκράτη και Καρίτζη αντίστοιχα.

Με δύο λόγια.

Ζουράρης: Μας είπε ότι τα ονόματα τα δίνουμε εμείς δεν τα δίνει η γεωγραφία και μας εξήγησε ότι εμείς λέμε Αιγαίο την θάλασσα και Ολυμπο το βουνό και όχι το αντίθετο. Η φύση δηλαδή δεν μιλαει, για να μας εξηγήσει ότι η περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας, δεν ονομάζεται Μακεδονία αλλά εμείς είμαστε αυτοί που θα την ονομάσουμε. Οι νονοί δηλαδή.
Το περίεργο είναι που δεν βρέθηκε ένας να του πεί ΟΡΣΕ, αλλά αντίθετα συντάχθηκαν μαζί του όλοι.

Μη σχολιάσω, γιατί είναι βλακεία, αυτό που είπε και που βέβαια έρχεται σε προσβλητική αντίθεση με αυτά τα οποία έλεγε προηγουμένως γαι Ιστορικές αναφορές στο όνομα, που βεβαίως σημαίνει ότι πρόλαβαν και το βάφτισαν άλλοι και ΑΥΤΟΥΝΟΥ δεν του πέφτει λόγος.

Ο Χ"Σωκράτης κάτω από την γενική εξωτερική αλλά και εσωτερική-εσωκομματική- πίεση προσπάθησε θα έλεγα.

Ο Καρίτζης, ήταν κακός. Η εντύπωση που μου άφησε ήταν αυτή του προβοκάτορα "αναρχοαριστεριστή" με ολίγη από Κνίτη.

Από την σταση του, όμως έβγαλα τα συμπεράσματα που ήθελα.
Ειναι φανερό ότι οι δημοσκοπήσεις, που αργούν περίεργα τελευταία να δούν το φώς της δημοσιότητας, είτε δεν έχουν κάτι νεότερο να μας πούν είτε δίνουν αποτελέσματα που κανείς δεν θέλει να χρεωθεί την δημοσίευσή τους, επειδή το πολιτικό κλίμα δεν είναι αρκετά βέβαιο. Οπως ότι πρώτο κόμμα δεν είναι πλέον η ΝΔ ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει.

Μένει να τα δούμε; Ισως, διότι μπορεί και να μη καταλαβαίνω εγώ καλά.

Και όπως σας προείπα αργά το βράδυ είδα Ζούγκλα.
Ο άνθρωπος "εκτελεί" πληρωμένα συμβόλαια.
Ο Σημίτης έπρεπε να μας αφήσει να κάνουμε πόλεμο, μόνο και μόνο για να μην του λερώνουν το όνομα κάτι τσουτσέκια σαν τον Μάκη.

Είναι όλοι τους γεμάτοι οργή για την "ήττα των Ιμίων", αλλά ούτε ένας δεν τολμάει να ζητήσει από τον εμπνευστή τους και ομοιδεάτη τους Καραμανλή, να κάνει τώρα τον πόλεμο που δεν έκανε για να Ελευθερώσει τα Σκλαβωμένα Ιμια, όπως έχω ξαναπεί.

Γελοίοι άνθρωποι. Ούτε για γελια.

Σημερα θα δώ λαζόπουλο. Θα μας ξαναπεί το γνωστό "Δεν κάααανει" .
Στο μέλλον θα του μείνει, να είστε σίγουροι, σαν η ατάκα του λαικιστή. Η αλλαζονεία και γενικά ο αποκλεισμός οδηγεί στον αποκλεισμό των αποκλειόντων.

καλό βράδυ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θαυμα

Ανώνυμος είπε...

Τελικα δεν χρειαζετε να διαβαζεις τιποτα αλλο και εισαι μεσα στα πραγματα με την καθημερινη αναλυση σου...
Με εκτιμηση
babis

Ανώνυμος είπε...

θαυμα

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι 238579375 % σίγουρη ότι ο Μάκης εκτελει εντεταλμενη υπηρεσία..
Κια ότι ειναι συνεργάτης της ΚΥΠ..Οπότε δεν τον βλεπω με τίποτα...και Οξω πούστη απ΄την παράγκα της ΤΒ..

Ανώνυμος είπε...

Α ειδα κι εγω τις εκπομπες που ειδες..αλλα ε οχι να τους κάνω και αναλυση..Σιγα τους μαγκες..
Εκείνοι κάνουνε σε μένα?
Πέρα απο αυτο...ο χρόνος μου ειναι τοσο πολύτιμος που δεν τον σπαταλω για παπαριες...

Alexantro Trollientes είπε...

γεια σου ρε μαρικακι με τα ελεη σου και τα τρολλεα σου... λεμε :)

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο Λαζόπουλος πήρε τη σκυτάλη από το ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟ και έπλασε κι αυτός τη δική του αλήθεια. Πάντα άξιος υβριστής και αυθεντικός παιδαγωγός του συναισθήματος του κατατρεγμένου φουκαρά Έλληνα πολίτη.Έχει αναγάγει τη σάτυρα σε όπλο που συνθλίβει αυτούς που εργολαβικά του ανέθεσαν τα αφεντικά του.Τι Μάκις τι Λάκις, στα ίδια χαρακώματα κι οι δυο τους για τον κοινό σκοπό τους τη στήριξη του Μπούλη.

Ανώνυμος είπε...

Αλλος υποκριτης και φαρισαιος...
Διαστροφέας της μεγάλης αυτης τέχνης της σατιρας..