Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Αλλη μια ανόητη μέρα

Μόλις τελείωσα, την ματιά μου σε εφημερίδες, μπλόγκς, σάιτς. Ακουσα Φλάς και σχημάτισα , για άλλη μια μέρα, την γνώμη μου. Αλλη μια ανόητη μέρα, περνάει.

Δεν είδα πουθενά κάτι ενδιαφέρον.
Στάθηκα για λίγο στο μπλόγκ των Μπλούπερς. Ο ΑΓΙΟΣ εκεί γράφει μια ενδιαφέρουσα "παραπολιτική" είδηση για το παρασκήνιο των συζητήσεων για το Μακεδονικό, στο κείμενο "Πιάστε τον Γιώργο". Εκφραση που φαίνεται να είπε η Μπακογιάννη στους Αμερικάνους, για να δικαιολογήσει την άρνησή της να αποδεχθεί την Αμερικάνικη πίεση για λύση στο Μακεδονικό , άμεσα.

Αλλη μια ενδιαφέρουσα είδηση διάβασα στο ΒΗΜΑ.
Ο νέος Αρχιεπίσκοπος, αποφάσισε να μη κάνει Συνοδικό Μέγαρο και στην θέση του να κάνει ένα Κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών. Πραγματικά εντυπωσιακό για τα δεδομένα όχι μόνο της εκκλησίας.
Αν η στάση του συνοδευόταν και από μια γεναία στάση στο ζήτημα της "ελεύθερης συμβίωσης" και κρατούσε αποστάσεις από την "εκκλησιαστική υστερία που τρέχει στα παράθυρα" και αν της περίσευε και λίγη ανοχή, να συμπληρώσει το νεκροταφείο για Μουσουλμάνους που θα φτιαχτεί στο Σχιστό και από μια βοήθεια και στους ζωντανούς μουσουλμάνους μετανάστες και λαθρομετανάστες, θα μπορούσα να πώ ότι έκανε ότι θα μπορούσε να ισοφαρίσει την μαλακία του Ανθιμου στην Θεσ/νίκη.

Δεν θα ζητούσα από την εκκλησία, να συμμερίζονταν την διαμαρτυρία των ομοφυλοφιλικών οργανώσεων για την "συνταγματική διάκριση" που γίνεται γι'αυτούς. Θα ήταν πολύ. Θα περίμενα όμως από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση -για το ΚΚΕ δεν μιλάω- να βρούν το θάρρος.

Πλάκα έχει και ο "Νέος Πατριωτισμός" του Τσίπρα του ΣΥΝ, αλλά αυτό άλλη μέρα.
Νέος πατριωτισμός μας λέει ο Τσίπρας, είναι ότι λέει και το ΚΚΕ (όχι ειρήνη υπό την ασπίδα του ΝΑΤΟ), σε συνδιασμό με κάτι λιπάσματα και ξεπούλημα του εθνικού πλούτου. Οποιος κοιμάται πατριώτης πάντως ξυπνάει εθνικιστής. Αλάνθαστη συνταγή. Το ΚΚΕ την δοκίμασε και το έχει πατήσει κάτω το ΛΑΟΣ. Για να δούμε και ο ΣΥΝ.

Στο ΠΑΣΟΚ ακόμη να βγεί καπνός, που να κάνει δυνατή την κοινή πολιτική πρόταση για την Επείγουσα Αλλαγή, που υποτονικά άρθρωσε ο ΓΑΠ. Για να δούμε, αύριο τώρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την ιδια μέρα ειχαμε και μεις..μη νομίσεις..Ολα αυτα μας έχουν κάνει να αυτοπεριοριστούμε..να κλειστούμε στα σπιτάκια μας..να νοιαζόμαστε μόνο για την πάρτη μας και απο κει και πέρα ..
Δε γαμεις ψηλα καπέλα!!!

Γι'αυτο και εχω αποφασίσει εδω και κάποια χρόνια να μην περιμενω απο κανενα τίποτα..Να κάνω ότι μπορω εγώ για να γίνω καλύτερη..να μπορω να τη βρίσκω με τον εαυτο μου..και να μην εξαρτωμαι στο βαθμο που γίνεται απο κανεναν κερατα..

Ετσι πιστεύω στην συνεχή προσπάθεια για αυτοβελτίωση με ότι αυτο μπορει να σημαινει..Ισως τότε εχουμε καλυτερες μέρες..