Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την εγγύηση της ΓΣΕΕ

Ο Αλέκος Αλαβάνος και σήμερα επανήλθε με συνέντευξη του στην "Ε", στο ζήτημα της δημιουργίας μιας κυβερνητικης λύσης με συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.
Διαβάζουμε:
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι «μια γενική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ προϋποθέτει ευρύτερη σύγκλιση στα μεγάλα θέματα και αυτή δεν είναι δυνατή», και βλέπει πολιτικές λύσεις με πρωταγωνίστρια την αριστερά: «Δεν μπορεί εμείς να είμαστε στην κουζίνα και να μας φωνάζουν στο σαλόνι όταν μας χρειάζονται», λέει χαρακτηριστικά.

Ενδεχομένως δεν έχει άδικο στις επισημάνσεις του, αλλά από την άλλη μεριά, εάν δεν γίνει "προεκλογικά" αυτή η συμμαχία, τότε με μαθηματική ακρίβεια, η ΝΔ θα είναι ξανά πρώτο κόμμα , που η αδυναμία της να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα την οδηγήσει είτε σε συμμαχία με το ΛΑΟΣ, είτε στην ενθάρυνση "λύσεων αποστασίας από μερίδα του ΠΑΣΟΚ" με την μορφή των οπαδών του Μεγάλου Συνασπισμού.

Η λύση που μπορεί να απαντήσει στα "βάσιμα ερωτήματα" του Αλαβάνου, είναι νομίζω η συμπερίληψη ως εγγυητή και ελεγκτή της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ της ΓΣΕΕ.

Να συνυπογράψουν συμφωνητικό, που θα συμφωνηθεί, ότι χωρίς την υπογραφή της ΓΣΕΕ, δεν θα μπορεί να κατατεθεί Νομοσχέδιο με ασφαλιστικό ή εργασιακό ενδιαφέρον.

Οπως συμβαίνει εδώ και 100 χρόνια στην Σουηδία.

Θα βρούν το θάρρος να το αποτολμήσουν;

Θα δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: