Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Πρόταση Μομφής. Τομή στην πολιτική συγκυρία.

Αν το ΠΑΣΟΚ είχε την παρουσία που είδαμε αυτές τις τρείς μέρες στην Βουλή, ένα χρόνο νωρίτερα, είναι σίγουρο, ότι σήμερα η χώρα δεν θα ζούσε τις χειρότερες μέρες που έζησε από την μεταπολίτευση και μετά.

Η κατάντια ενός πρωθυπουργού που μιλάει για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, με υπονοούμενα ότι πίσω απ'αυτό βρίσκονται ξενες μυστικές δυνάμεις, που του την στήσαν, λόγω των ενεργειακών πολιτικών που χάραξε, είναι ένας θλιβερός ανθρωπάκος.

Ο ίδιος που μας έλεγε, ότι πρόκειται για μια ρόζ ιστορία, τώρα βρήκε όπως το Καλοκαίρι "ασύμετρες απειλές" για το ξενοπήδημα του Ζαχόπουλου.


Δεν έχει ένοια να συζητάει κανείς για πολιτική, περιλαμβάνοντας τον στους παράγοντες της.

Είναι πλέον περισσότερο από καθαρό, ότι η χώρα έχει μόνο ένα πρόβλημα.

Τό πως θα γίνει εφικτή η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
Το να την αποφύγουν, είναι αδύνατο και κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση μάταιη
.

Ο Παπανδρέου, μέσα απ'αυτή την διαδικασία, ανέκτησε τον θεσμικό του ρόλο. Ηταν από κάθε άποψη ο κορυφαίος παίκτης. Θα έλεγα ότι ήταν ο πρώτος του Θρίαμβος. Δεν του βρήκα κανένα ψεγάδι.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι ότι είσαι ο Χωριάτης του press .είσαί?
GF

KOSTAS είπε...

Σωστα΄φαντάζεσαι GF.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε είμαστε και οι Δύο ΠΑΣΟΚ αλλά είμαστε σε δύο διαφορετικές όχθες (είναι και της μόδας τελευταία )σκέψης .
Εσύ πιστεύεις ότι αν συσπυρωθούμε γύρω από τον ΓΑΠ όλοι υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης ,Ενώ εγώ είμαι απόλυτα πεισμένος ότι ο πρόεδρος έχει πλήρως απαξιωθεί στη κοινή γνώμη και δεν έχει καμιά ελπίδα και απλώς χάνουμε το καιρό μας και κάτι που θα κάνουμε το πολύ μέχρι τις ευρωεκλογές πρέπει να το κάνουμε σήμερα .
Θα σου πω κάτι ρε χωριάτη .Σήμερα γράφουν οι εφημερίδες ότι στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ευχαριστημένοι διότι πήραν λέει τη πρωτοβουλία από το Σύριζα. Εκεί φτάσαμε να παλεύουμε για το ελάχιστο.
Θα τα ξαναπούμε
gf

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχήν δεν είμαστε και οι δύο ΠΑΣΟΚ.
Εγώ δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, είμαι το με αριθμό 1 μέλος της Κεντροαριστεράς. (Ελπίζω να μου το αναγνωρίσουν και να μου το δόσουν).

Οσον αφορά το ζήτημα του "ηγέτη", η άποψή μου είναι ότι ο "ηγέτης" φτιάχνεται μέσα στην ροή των πραγμάτων. Για να γίνει πρέπει να είναι "ιδρυτής" κάθε φορά, υπό μία έννοια.
Κανείς δεν μπορεί να είναι ηγέτης του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Οποιος και αν ήταν αρχηγός έπρεπε να διαφοροιηθεί και να αποδείξει ότι έχει τον δικό του δρόμο.
Ο Σημίτης, σε ένα βαθμό το πέτυχε, αλλά χρειάστηκε να κάψει τις σχέσεις του με το κόμμα.
Ο ΓΑΠ θα το πετύχει, μέσα από τις δυσκολίες, που το μεγαλύτερο μέρος τους, είναι πλέον πίσω.

Σήμερα οι εφημερίδες δεν γράφουν μόνο αυτό.

Γράφουν με σεβασμό για την παρουσία του ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι σημαντική διαφορά.

Εγώ έχω ένα προσσόν. Εχω ένστικτο.
Ετσι άρχισα να γράφω στο ΠΡΕΣΣ ΤΖΙΑΡ, λίγες μέρες πρίν τις εκλογές και τώρα νιώθω ότι δεν χρειαζεται να ξαναγράψω.

Η σημερινή επιλογή του Παπακωνσταντίνου, θα έχει σημαντικά θετική συνέπεια στην εξωστρεφή αυτοπεποίθηση του ΠΑΣΟΚ.

Μη βιάζεσαι, δεν υπάρχουν ηγέτες, δεν υπάρχουν μύθοι. Εμείς τους φτιάχνουμε, οι απλοί άνθρωποι και ώ του θαύματος αυτοί γίνονται.

Δεν θα ξέρεις ίσως αλλά ο Ανδρέας όταν πρωτοεμφανίστηκε δεν εθεωρείτο καλός ρήτορας, όταν πέθανε μιλούσε από τον τάφο του, όμως.
Οι ηγέτες είναι πάντα ένας Ελ Σίντ.

Χωριάτης

Ανώνυμος είπε...

Θεωρίες χειλιοειπωμένες χωρίς πρακτικό αντίκρυσμα στην εφαρμοσμένη πολιτική . Θεωρίες που έξυπνα οδήγησαν στο αποτέλεσμα της 11 νοέμβρη .
Δεν ξέρω τι έλεγε το ενστικτό σου πριν τις εκλογές διότι είμαι πολύ καινούριος στα blogs αλλά πολύ παλιός στο ΠΑΣΟΚ .
Μπορείς να κάνεις μια μικρή προσέγγιση τι γίνεται στα κόματα όλου του κάσμου και θα καταλάβεις.Τι σημαίνει και πιο ρόλο παίζει ο αρχηγός.
Όσο για την κεντροαριστερά είναι μια καινούρια καραμέλα που πιπιλίζεται πολύ εσχάτως .
Είπε ο Βενιζέλος σήμερα στη ΝΕΤ σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη "Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα που διεκδικεί τη πλειοψηφία θα συρικνωθεί και ......
gf