Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη Αλλαγή, είναι το να μην αλλάξουμε τίποτα

Ο τίτλος θα σας μοιάζει άδικος, φαντάζομαι και θα μου τον χρεώνεται στην ΓΑΠική μου "εμπάθεια".
Δεν είναι όμως έτσι.
Το εννοώ, απόλυτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά γενικώτερα, δεν έχουν μια ξεκάθαρη αντίληψη για την παγκοσμιοποίηση. Είναι μπερδεμένοι με μισόλογα, που την θέλουν κάτι σαν τον "παραδοσιακό Ιμπεριαλισμό" με τον οποίο γαλουχήθηκε και έτσι αδυνατεί να μιλήσει από πολιτική θέση για τα διεθνή θέματα.
Μιλαέι με έναν ιδιότυπο αντιιμπεριαλιστικό ουμανισμό και κάπου εκεί τελειώνει η προσφορά της. Εκεί όμως δεν βρίσκεται η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, που ερμηνεύει και σχεδιάζει, αλλά ο λαικίστικος "κύκλος των θρύλων" με τα δεκάδες παραμύθια των ποικίλων συνομοσιών.

Αν ήταν μόνο αυτό δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αλλος ένας κινδυνολόγος, που ανεξάρτητα απ'αυτό μπορεί να δίνει λύσεις στα εσωτερικά ζητήματα, της δημοκρατίας, της οικονομίας, της ζωής των πολιτών γενικώτερα.

Ομως η παγκοσμιοποίηση, έχει ευρύτερες επιπτώσεις, αγγίζει άμεσα και τα εσωτερικά ζητήματα τα οποία θα κληθεί να λύσει.

Οι δοκιμασίες της Αριστερής λογικής, στην Νάουσα και στην Πάλκο, είναι χαρακτηριστικές. Το υπερόπλο της απεργίας, έμεινε σε αχρηστία , αν δεν γύρισε μπούμερανγκ στους εργαζόμενους. Ο Επιχειρηματίας αντί να στέλενει τα ΜΑΤ να τους βγάλουν από τον κατειλημένο χώρο εργασίας, ΕΦΥΓΑΝ και τους αφήσαν σε πλήρη ΑΜΗΧΑΝΙΑ.

Η Αριστερά, δεν έχει πρόταση για την επίλυση της κρίσης που η χώρα περναει. Μπορεί όμως να συμβάλει στην "εμπέδοση" της κρίσης.

Η άκριτη στήριξη στοις συντεχνίες της δημοσιουπαλληλίας, δείχνει την σημασία του τίτλου.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΛΛΑΓΗ σημαίνει Καμμία ΑΛΛΑΓΗ.

Πρέπει κάποιοι να σοβαρευτούν νομίζω.
μια Αριστερά στην οποία συρρέουν κοπάδια σε διάστημα τριών μηνών, δεν είναι καμμία Αριστερά. Ο κόσμος που τρέχει δεν θέλει καμμία αλλαγή που να τον αφορά.
Θέλει αλλαγές που αφορούν άλλους.
Γι'αυτό τα κόμματα, έχουν προγράμματα και προτάσεις.

Είναι ευχάριστο να σε ψηφίζουν, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει και να τους ικανοποιήσεις.

Οι συμψηφισμοί που χρειάζεται να κάνεις, μπορεί να αποδειχθούν άλλη μία διάψευση για πολλούς.

Αν δεν μπείς στον πειρασμό, κινδυνεύεις να τους απογοητεύσεις όλους. Κινδυνεύεις να περιπέσεις και σύ στην κατηγορία ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκτιμώ, διαισθάνομαι, μου έμεινε η αίσθηση, ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε.

Πιστεύω ότι θα καθίσει κάπου στο 6.5% τελικά.

Το σημερινό τέστ, με τα γκάλοπ, έδειξε, ότι έχουν ενστερνιστεί, αυτή την αίσθηση και ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας και ετοιμάζονται για την αντίθετη κίνηση του εκρεμές.

Το σόκ από την αίσθηση που αφήνει η πτώση, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα το αντιμετωπίσουν.

Χωριάτης