Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ: Εφτασε η ώρα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Η 1η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, τελείωσε.

Από μια πρώτη ανάγνωση, γίνεται φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνει σε φάση εσωτερικής μιζέριας.

Οι θέσεις της Συνδιάσκεψης, είναι αμήχανες, αγνοούν τα ερωτήματα που τους βάζει η κοινωνία και αντί για απαντήσεις προτιμήσαν να κλειστούν στο καβούκι τους.

Μπορούν να υπολογίζουν στην ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ των ΜΜΕ, στο αβαντάρισμά τους, με σκοπό να πληγεί το ΠΑΣΟΚ.

Μόνο έτσι δεν ρωτήθηκαν , δεν θα ρωτηθούν και δεν σκοπεύουν όπως φαίνεται και οι ίδιοι να βγάλουν σε κεντρικό πλάνο την "υποτιθέμενη κεντρική στόχευσή τους" τον "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".

Και ενώ ο Τσίπρας δηλώνει ότι έχουν θέσεις για όλα τα ζητήματα, η Συνδιάσκεψη ομολογεί:

"- Το βάθεμα των προγραμματικών επεξεργασιών με την παραπέρα διαμόρφωση ενός συνοπτικού πολιτικού σχεδίου, που θα επιβεβαιώνει τον στρατηγικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Πολιτικό σχέδιο, που θα συνδέει, επίσης, την εναλλακτική προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με την προοπτική του σοσιαλισμού που καταργεί την εκμετάλλευση και την καταπίεση, του σοσιαλισμού της δημοκρατίας και της ελευθερίας, όπου όλοι οι άνθρωποι διαμορφώνουν οι ίδιοι τις τύχες τους συμφιλιωμένοι με τη φύση και το περιβάλλον."

Μηδέν εις το πηλίκον δηλαδή ή "πιάστοαυγοκαικουρευτο".

Η στάση τους έναντι της κεντρικής-υποτίθεται θέσης τους- , η παραπομπή δηλαδή στις καλένδες "του παραπέρα βαθέματος των επεξεργασιών....μέχρι το συνοπτικό σχέδιο", δείχνει την αδυναμία του εγχειρήματος, να μιλήσει για το μέλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι μ'αυτή την απόφαση, τελειώνει και την βόλτα στην κεντρική πολιτική σκηνή και με αυτογνωσία, επιστρέφει στο περιβάλλον των ομάδων διαμαρτυρίας.

Εκανε δύο αρνήσεις, κρίσιμες.
Μία αρνήθηκε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και τώρα αρνείτε ναρθεί αντιμέτωπος με τα άλυτα θεωρητικά προβλήματά του, ιδιαίτερα τον σφιχτό εναγκαλισμό του από τα απόνερα του Λενινισμού, που δεν τον αφήνουν να αποφασίσει τι θέλει και αν αυτό μπορεί να γίνει.

Είναι φανερό ότι αρνούμενοι τον οποιοδήποτε ρόλο τους στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, με δικαιολογίες, για δήθεν προαπαίτηση "αλλαγής του", καθυστερεί την κρίσιμη συζήτηση και απόφαση, για τον χαρακτήρα του.

Δεν ξέρει τι θέλει, δεν ξέρουν όσοι τον επιλέγουν τι θέλουν, δεν πιστεύω ότι οι χθεσινοί Νεοδημοκράτες και ΠΑΣΟΚοι που τον επιλέγουν σήμερα. ότι θέλουν στοιχειωδώς να συζητήσουν για σοσιαλιστικούς μετασχηματισμούς με έτσι ή αλλιώς Δημκρατία και ελευθερία και το ξέρει και ο Τσίπρας και ο Αλαβα΄νος, όπως επίσης ξέρουν ότι και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θέλουν.

---------
Το μόνο θετικό απ'όλη αυτή την περιπέτεια, που αναγκαστικά περνάει και θα περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι, θα του πέσει η ΕΠΑΡΣΗ, για το ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν μια συμβιβασμένη Αριστερά, ενώ αυτοί αν ήταν στην θέση του θα είχαν κάνει ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.
-------------------
Μ'αυτό το ενοχικό σύνδρομο, η αριστερά της μεταπολίτευσης έμεινε έξω από την κεντρική πολιτική και στέρησε την χώρα από τους αγνότερους αγωνιστές της.
Αυτό το σύνδρομο ήταν το μεγαλύτερο κακό που έκανε στην χώρα το ΚΚΕ και γενικώτερα η Λενινιστική δογματίλα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιπρας ειναι επιπεδου chat room...δηθεν εξυπνακιστηκες απαντησεις που δυστυχως επισκιαζουν πολλα ανοιχτα μυαλα προσκειμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτον τους δειξαν αυτον ψηφισαν ,ας προσεχαν!!!!

Αν ειχα μερικες επιφυλαξεις για το αν ειναι φουσκα ο Αλεξακης...σημερα δεν εχω καμια...κριμα απο την μια....αλλα και ευτυχως που θα σκασει νωρις...και θα αποφεχτουν εθνικες περιπετειες.

μπεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Εθνικες περιπετειες ;;;;;;;;;;;;

Χοχοχοχοχοχο τοτε θα αναφωνησω

Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ,Α-λε-ξης , Α-λε-ξης ...

Ψοφαω λεμε στο γελιο , ανωνυμε εισαι και πολυ μπεεεεεε

χεχεχεχεχε

Ανώνυμος είπε...

Γελα οσο θες το γελιο κανει καλο!!!!!

Πολλες φορες ομως τα γελια γινοντε ξινα!!!!Ξινιζουν τα αναθεματισμετα...ελπιζω φυσικα να μην ξινισουν ..αλλα για καλο και για κακο,μην πιστευεις τον Λαφαζανη που λεει χειροτερα δεν γινοντε τα πραγματα...κρατα και μια πισινη!!!

ααα και κατι ακομα... εμενα στα παπαρια μου... εγω και τωρα γελω και μετα θα γελω!!!

μπεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

μπα δε σε βλεπω να το διασκεδαζεις και πολυ , ενοσω συντρεχουνε κινδυνοι για ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ... χοχοχοχοχο ... τι ακουμε ρεεεεεεεεεε ... παει το εθνος μας ρεεεεε ... που παει ο ελληνας ρεεε ... χοχοχοχο εσεις οι εθνολατρες εχετε ενα τροπο , μα ενα τροπο

Ανώνυμος είπε...

Μου το χρωσταγες το γελιο χοχοχοχοχο...
ΕΘΝΟΛΑΤΡΗΣ ο μπεεεεεεε

μπεεεεεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

pola e8nikia blepw

oyst