Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ 20% και μετά;

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, εκτινάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, στο 20% και ενδεχομένως οι επόμενες θα δόσουν στον ΣΥΡΙΖΑ την θέση του 2ου και γιατί όχι και του 1ου κόμματος.

Το ρεύμα στα πανιά του είναι προφανές.

Και μετά;

Ποιοί λόγοι σπρώχνουν τους πάντες να δηλώνουν την προτίμησή τους, την συμπάθειά τους έστω στον ΣΥΡΙΖΑ;

Πιστεύω ότι είναι ένα κράμα, με κεντρικό στοιχείο, την ΑΜΥΝΑ των κοινωνικών ομάδων , στις επιθέσεις που δέχονται από την "κυβερνητική πολιτική".

Γράφω "κυβερνητική πολιτική", επειδή δεν βλέπω πως πρόκειται για κάτι που θα δικαιολογούσε το όνομα.

Νομίζω ότι απλώς παρακολουθούν το πλοίο να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο , την "ασυδοσία της αγοράς" και πιθανά προσεύχονται, να μη βρεί σε καμμια ξέρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν κατά την γνώμη μου μοιάζει στον κόσμο σαν ένα Κόμμα Χουντίνι" που κάτια ΘΑ ΚΑΝΕΙ και θα ξυπνήσουμε στην "συνηθισμένη" από την δεκαετία του 90 σιγουριά για τις δουλειές μας , για το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν είναι κακό να ελπίζουμε, αλλά δεν φτάνει. Αντίθετα πριμοδοτεί την λογική ενός άλλου αυτόματου πιλότου, που στην κρίσιμη στιγμή θα σπρώξει την ξέρα πάρα πέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας λέει τίποτε και δεν νομίζω ότι μπορεί να μας πεί κάτι.

Ο Τσίπρας, μας λέει η "Ε", σαν άλλος εραστής της Δήμητρας, δεν διαβάζει Κούντερα, αλλά Σλαβόι Ζίζεκ . Μόλις το τελειώσει θα μας πεί τι θα κάνουμε.

Μπορεί να μη λυθούνε τα προβλήματα, αλλά σίγουρα θα δοθεί μια όθηση στην μόρφωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: