Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ας βοηθήσουμε την δημόσια διαβούλευση για τα χρέη στις τράπεζες

Πρόταση Νόμου : «Ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών»

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Προσβλέποντας σε μια εποικοδομητική διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, αναρτά στο διαδίκτυο την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή τον Ιούλιο του 2009 για τη «Ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών».

Η πρόταση νόμου τίθεται σε διαβούλευση με τους πολίτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς μέχρι την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009, ώστε να κατατεθεί πλέον ως Σχέδιο Νόμου για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Είναι επιθυμητή, χρήσιμη και αναγκαία για τη δημοκρατία μας, η υποβολή συγκεκριμένων παρατηρήσεων και σχολίων από πολίτες, επιστημονικούς , κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, κατ’ άρθρο, προκειμένου να αντληθούν χρήσιμες προτάσεις και να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή αποδοχή της κοινωνίας, για ένα τόσο σημαντικό κοινωνικοοικονομικό ζήτημα.

Η δημόσια ανοιχτή διαβούλευση αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην ουσιαστική και ενεργό συμμετοχή των πολιτών στις δημόσιες πολιτικές αλλά και η έμπρακτη απόδειξη ότι οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού γίνονται πράξη. Η αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που προωθούμε ενισχύει τη διαφάνεια στη λήψη και υλοποίηση αποφάσεων.

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, επιζητά την συμβολή και ενεργό συμμετοχή όλων σας για την προαγωγή της δημόσιας πολιτικής στον τόπο μας.

Λούκα Τ. Κατσέλη

Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας




ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΑΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ :

Άρθρο 1. Πεδίο Εφαρμογής

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 | Σχολίασε | (32 Σχόλια )

1. Οι διατάξεις του παρόντος νόμου ρυθμίζουν τις προϋποθέσεις ρύθμισης και απαλλαγής των φυσικών προσώπων από χρέη που δεν προέρχονται από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας. [...]

περισσότερα

Άρθρο 2. Διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 | Σχολίασε | (12 Σχόλια )

Προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου ρύθμισης και απαλλαγής από τα χρέη αποτελεί η πραγματοποίηση εκ μέρους του οφειλέτη κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν την υποβολή της αίτησης προσπάθειας για την επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού με τους πιστωτές, η οποία να αποδεικνύεται εγγράφως με τη βεβαίωση της περ. α της πρώτης [...]

περισσότερα

Άρθρο 3. Αρμόδιο δικαστήριο – Διαδικασία

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 | Σχολίασε | (5 Σχόλια )

Αρμόδιο δικαστήριο είναι το Ειρηνοδικείο στην περιφέρεια του οποίου ο οφειλέτης έχει την κυρία κατοικία του άλλως τη διαμονή του, το οποίο δικάζει κατά τη διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας.

περισσότερα

Άρθρο 4. Σχέδιο Διευθέτησης Οφειλών

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 | Σχολίασε | (12 Σχόλια )

1. Για την έναρξη της διαδικασίας απαλλαγής από τα χρέη ο οφειλέτης καταθέτει αίτηση στον γραμματέα του κατά τόπον αρμόδιου, σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο Ειρηνοδικείου. Με την αίτηση ή εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της ο οφειλέτης προσκομίζει:
α) Βεβαίωση Συνηγόρου του Καταναλωτή, [...]

περισσότερα

Άρθρο 5. Διαδικασία ρύθμισης και απαλλαγής από τα χρέη

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 | Σχολίασε | (10 Σχόλια )

1. Αν εκδηλωθούν αντιρρήσεις κατά του σχεδίου ρύθμισης οφειλών και δεν υποκατασταθούν κατά τη διαδικασία της παραγράφου 8 του άρθρου 4, η διαδικασία ρύθμισης και απαλλαγής από τα χρέη ξεκινά από την ημερομηνία της αίτησης, ημερομηνία από την οποία παύουν να εκτοκίζονται τα χρέη του οφειλέτη. Το δικαστήριο [...]

περισσότερα

Άρθρο 6. Ορισμός συνδίκου -Προστασία κύριας κατοικίας

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 | Σχολίασε | (12 Σχόλια )

1. Ο σύνδικος ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 63 Πτωχευτικού Κώδικα για τις περιπτώσεις που υπάρχει ρευστοποιήσιμη περιουσία, η εκποίηση της οποίας κρίνεται απαραίτητη για την ικανοποίηση των πιστωτών, ή το κρίνει σκόπιμο το δικαστήριο για την παρακολούθηση, εκτέλεση και τήρηση των όρων και υποχρεώσεων που τίθενται σύμφωνα με το [...]

περισσότερα

Άρθρο 7. Καθήκον ειλικρινούς δήλωσης περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 | Σχολίασε | (6 Σχόλια )

1. Ο οφειλέτης που αιτείται την υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος νόμου οφείλει να προβαίνει σε ειλικρινή δήλωση των περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων. Παράβαση από δόλο ή από βαριά αμέλεια της υποχρέωσης αυτής έχει ως συνέπεια μετά από αίτηση οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον τη μη έγκριση του σχεδίου εκκαθάρισης κατά το άρθρο 5 [...]

περισσότερα

Άρθρο 8. Επιτρεπτός χρόνος τήρησης και χρήσης δεδομένων

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 | Σχολίασε | (5 Σχόλια )

Ο χρόνος τήρησης και χρήσης από τα πιστωτικά ιδρύματα ή τρίτους ή χάριν αυτών δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς που αναφέρονται στην παραπάνω διαδικασία δεν μπορεί να υπερβαίνει το χρονικό διάστημα τριών ετών από τη λήξη της ρύθμισης των χρεών ή των πέντε ετών από την κήρυξη της απαλλαγής από τα χρέη.

περισσότερα

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Για τα STAGE. Μια Σολομώντεια Λύση.

Δεν περίμενα από τον Θ. Πάγκαλο, να συμπεριφερθεί, με τόσο ανόητο τρόπο.
Γιατί είναι ανόητος τρόπος, να μη μπορείς να ξεχωρίσεις το στάρι από την ήρα.

Ναί εντάξει, τα Stage ήταν μια κομπίνα για το βόλεμα των ημετέρων και για την πριμοδότησή τους , με μόρια, στην συνέχεια, ώστε να έχουν σαφές πλεονέκτημα στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και έτσι να διορίζονται.

Ομως εκτός από κομπίνα για να βρούν δουλειά σε εποχές ανεργείας τα "παιδιά μας", αλλά και να πάρουν μόρια, ήταν και μια πραγματικότητα.
Τα παιδιά αυτά προσέφεραν δουλειά σε θέσεις που το μόνιμο προσωπικό του δημοσίου, δεν μπορούσε να καλύψει, χωρίς να πληρώνονται ότι άξιζε η δουλειά τους.
Δεν ήταν κατά συνέπεια η ανανέωση της δουλειάς τους -μαθητείας- μόνο κομπίνα αλλά και ανάγκη και ευθύνη του κράτους.

Ενας Πάγκαλος λοιπόν ώφειλε να βρεί την λύση στον δύσκολο πρόβλημα.

1. Επρεπε πολύ σωστά να μην ανανεώσει τις συμβάσεις όσων έγινε με παράνομο τρόπο .
2. Επρεπε να ακυρώσει τις προσλήψεις όσων προσελήφθησαν στην προεκλογική περίοδο.
3. Επρεπε όμως να δόσει τα μόρια που τους δίνουν προβάδισμα, σε όσους δουλεύουν για περισσότερο χρόνο από 3 ανανεώσεις, πράγμα που σημαίνει, ότι δεν βολεύονταν οι ίδιοι, αλλά κυρίως το Δημόσιο.
Επρεπε να ξεχωρίσει τους ΟΜΗΡΟΥΣ, από τους ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ και αντίστοιχα να απελευθερώσει τους μέν και να τιμωρήσει τους δε.

Δεν το έκανε όμως.
Του λείπει μερικές φορές η Σολωμόντεια σοφία.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Πρώτο θέμα: Οι ακάλυπτες επιταγές

Οι ακάλυπτες επιταγές, όπως όλοι ξέρουμε, είναι ελληνική εφεύρεση.
Εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά, από τότε που η χώρα υιοθέτησε το ευρώ και δεν υπήρχε η δυνατότητα για πληθωριστικό χρήμα, με την γνωστή μέχρι τότε μέθοδο της "διολίσθησης της δραχμής".
Οι ακάλυπτες επιταγές, ατην πραγματικότητα ήταν το χρήμα που εφευρέθηκε για να καλύψει το χρήμα που έλειπε από την αγορά.
Πρίν από μερικές μέρες, ανακοινώθηκε επίσημα, ότι έφτασαν τα 2,1 δίς , οι ακάλυπτες επιταγές, που προφανώς διαμαρτυρυθήκαν στις τράπεζες.
Προφανώς το ύψος τους είναι πολύ μεγαλύτερο.
Στους χώρους των εμπόρων , των ελεύθερων επαγγελματιών, των βιοτεχνών, στον χώρο δηλαδή της μεσαίας τάξης, κάθε μέρα εφευρίσκονται τρόποι, για την κάλυψη ακάλυπτων επιταγών, με την έκδοση νέων μελλοντικών ακάλυπτων επιταγών, με εξυπηρετήσεις τοκογλυφικές, από όσους έχουν ακόμη "πρόσωπο" στις τράπεζες.

Αυτή είναι η "μάχη των μαχών" που δίνεται αυτόν τον καιρό και δυστυχώς τα κόμματα και τα ΜΜΕ, δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν την κρισιμότητά της.

Η Μεσαία Τάξη πεθαίνει και αν δεν γίνει κάτι επειγόντως, η χρεοκοπία της χώρας δεν θ'αργήσει πολύ.

Μέχρι την άνοιξη φοβάμαι ότι οι ακάλυπτες επιταγές , αν αφεθούν χωρίς αντιμετώπιση, θα βάλουν την ταφόπλακα. Θα κλείνουν οι επιχειρήσεις η μία πίσω από την άλλη και μαζί μ'αυτές θα ογκώνεται η ανεργία ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ.

Το πρώτο βήμα που πρέπει επειγόντως να γίνει, είναι να μετατραπούν οι ακάλυπτες επιταγές σε ΔΑΝΕΙΑ με την εγγύηση του Δημοσίου.
Επειγόντως να δημιουργηθεί η υπερτράπεζα Αγροτικής-Ταμιευτηρίου για να γίνει δυνατό.

Αν το φοβηθεί η κυβέρνηση και δεν το αποτολμήσει, άμεσα, δεν θα περάσει χρόνος από την πτώση της.

12.5%

12.5% λοιπόν.
Κατά κάποιον τρόπο, το ξέραμε όλοι, όσοι μας καθόταν στο στομάχι, η έπαρση της προηγούμενης κυβέρνησης, από τον Αλογοσκούφη μέχρι τον Παπαθανασίου, αλλά και διάφορους άλλους σβίγγους, που δεν έχουν καμμία σχέση με την πολιτική, ότι η "Οικονομία μας άντεξε λόγω των μεταρυθμίσεων και δεν κατέρευσε όπως οι οικονομίες της ευρωζώνης".

Μα πόσο γελοίοι είναι οι άνθρωποι, με πρώτον απ'όλους τον Καραμανλή.
Μα πόσο μαλάκες είναι, για να το πώ ευθέως.
Ούτε να τους ρίξεις σφαλιάρες δεν αξίζουν.

Ομως το κείμενο αυτό δεν τα γράφω, γι'αυτούς τους σαχλαμαρέους, αυτούς τους ανίκανους, που βρέθηκαν στην εξουσία εξ'αιτίας των λαμογιών της προηγούμενης διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αλλά και εξ'αιτίας της Δεξιάς του Κύρίου του Χουντόδουλου και των εθνικιστών της αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, που βοήθησαν όσο μπορούσαν, να συκοφαντηθεί και ο Σημίτης αλλά κυρίως ο Παπανδρέου, με κείνες τις αισχρότητες για τα ζειμπέκικα.

Το κείμενο το γράφω με αφορμή το πρωτοσέλιδο κείμενο της ΑΥΓΗΣ, όπου διαβάζουμε, ότι Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΆΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ.

Μα δεν ντρέπονται λίγο κι'αυτοί;

Δεν έχουν καταλάβει ότι το 12.5% δεν είναι μια στημένη υπόθεση;
Δηλαδή , τι πιστεύει ο Τσίπρας;
Οτι το έλλειμα είναι κάτω από το 3% και το φουσκώνει η κυβέρνηση για να περάσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές;
Πόσα θέλουν να μας τρελάνουν;
Πόσο πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι το έλλειμα;
Πιστεύει μήπως ότι και το ότι είμαστε σε φάση ύφεσης, είναι επίσης "φούσκωμα";

Δεν ντρέπονται, που σέρνονται πίσω από το ΚΚΕ της Λιάνας, που πιστή στον Χουντόδουλο, αφού κατάφερε να σύρει το ΚΚΕ, στο φασιστοδεξιό παραλήρημά της, τώρα τραβάει και τον ΣΥΡΙΖΑ στην υστερία της;

Κακώς οι Αριστεροί, δόσαν το 4.5% στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αξίζουν την συμπάθεια αυτού του κομματιού των αριστερών.

Δεν την αξίζουν και πιστεύω ότι και θα διαψευσθούν στους Κασανδρισμούς τους και θα τιμωρηθούν.
Για να γίνει όμως αυτό πρέπει και το ΠΑΣΟΚ να τηρήσει τις υποσχέσεις του, αλλά και μείς οι αριστεροί να το βοηθήσουμε.
Και θα το βοηθήσουμε, νομίζω.
Δεν μπορεί να είμαστε οι γραφικοί, που προβλέπουμε καταστροφές, ποντάροντας πονηρά, όχι στην δήθεν διαφωνία μας με την πολιτική που χαράσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά στο ότι τα πράγματα είναι πραγματικά πολύ άσχημα και δύσκολα.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Οι άτυχες στιγμές του λαικισμού. Καρατζαφέρης, Τσίπρας

Δυό στιγμές από την συζήτηση πάνω στις προγραμματικές δηλώσεις πιστεύω ότι ήταν χαρακτηριστικά δείγματα λαικισμού.

Η 1η, του Καρατζαφέρη πήρε την απάντησή της μέσα στην βουλή από τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.
Αφορούσε το αν ο Πρωθυπουργός λειτουργεί σύμφωνα με τον κανονισμό, διαβάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις ή όχι.
Εφαγε τα μούτρα του, γκρίνιαξε, αλλά το στραπάτσο έμεινε.
Ετσι είναι αυτά τα πράγματα.
Οταν δεν διδάσκεσαι από το στραπάτσο του Ντιμπέιτ, θα σούρθει και το στραπάτσο της Βουλής.
Αν μάλιστα πάψουν να σε χαιδεύουν τα ΜΜΕ, τότε το μέλλον θα γίνει εφιάλτης.

Κάποια στιγμή, ο γραφικός, πρέπει να αποκαλύπτεται και ως γραφικός και για τον Καρατζαφύρερ μάλλον έφτασε η ώρα του.

----------
Η 2η στιγμή λαικισμού δεν σχολιάστηκε. Πέρασε σαν χαριτωμενιά.
Την διέπραξε ο Τσίπρας, όταν κριτικάρωντας το ενδεχόμενο κάποιας παραλλαγής του Γερμανικού εκλογικού συστήματος, προσέθεσε στην σωστή κατά τα άλλα επιφύλαξή του και εμμονή στην απλή αναλογική, ότι ως γνωστόν τα σκάνδαλα -εννοώντας την ΖΗΜΕΝΣ- γεννήθηκαν από το Γερμανικό Μοντέλο.
Ναί Αλέξη.
Οι Γερμανοί δημιούργησαν τα σκάνδαλα, αλλά σε χώρες που ισχύει το Ελληνικό μοντέλο. Οχι στην Γερμανία.
Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Το θέμα δεν είναι αν η επιχείρηση είναι Γερμανική, αλλά αν οι διεφθαρμένοι, είναι παιδιά κάποιυ "εκλογικού Γερμανικού μοντέλου ή όχι".

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Διώξε τον Χρυσοχοίδη, ΓΑΠ

Αυτόν τον τύπο, είχα ζητήσει απ'όταν ξέσπασε το θέμα της ΖΗΜΕΝΣ, μαζί με τον Βερλή να τους διώξει ο ΓΑΠ από το ΠΑΣΟΚ.
Ο Βερελής, έφυγε μόνος του.
Ο Χρυσοχοίδης, σκίστηκε στην δουλειά στο ζήτημα της ακρίβειας, για να αποδείξει την χρησιμότητά του. Σκίστηκε όσο μόνο οι Σταλινικοί Σταναχοβίτες μας είχαν συνηθίσει.
Ηταν φανερό, ότι η υπερκινητικότητά του, είχε σχέση με την "ενοχή" του.
Το ίδιο κάνει και τώρα.
Προσπαθεί μέσα από την χρήση της αστυνομίας με πιασάρικο τρόπο, να πείσει για την "εντιμότητά" του.
Δημοκρατία και Πυγμή, λέει.
Καινούριο εφεύρημα. Κανείς δεν το είχε σκεφτεί μέχρι τώρα και το σκέφτηκε ο Χρυσοχοίδης.
Τί να πεί κανείς;
ΓΑΠ διώξτον όσο είναι νωρίς.
Η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη, από καμμία πυγμή.
Ή είναι αρκετή ως δημοκρατία, να λύνει τα προβλήματα ή να την διαλύσουμε.
Το Σύνταγμα είναι σαφές.
Οι πολίτες είναι απολύτως ελεύθεροι να έχουν τις απόψεις τους κυρίως όταν αυτές είναι διαφορετικές από τις δικές μας.
Κανείς δεν μπορεί να ταλαιπωρεί τους πολίτες , με προσχηματικούς τρόπους. Οτι δήθεν οι αστυνομικοί κάνουν έλεγχο αν τα υλικά του Μπαρμπαγιάννη είναι αγνά.
Κόψτου τον βήχα.
Να πάρει τα στρατιωτάκια του και να αφήσει ήσυχη την νεολαία και τα Εξάρχεια.
Ο μόνος τρόπος να ηρεμήσουν τα Εξάρχεια είναι να τα σέβεται κανείς.
Ασε τα Εξάρχεια να λύσουν μόνα τους τα προβλήματα που διάφοροι "γραφικοί" τους φορτώνουνε με τις επαναστάσεις τους.
Δεν χρειάζεται η Δημοκρατία χωροφύλακες στα Εξάρχεια.
Αντίθετα η Δημοκρατία χρειάζεται το πνεύμα των Εξαρχείων για να λύσει το πρόβλημα των χωροφυλάκων.
Το έγκλημα δεν το παράγουν μόνο οι εγκληματίες, αλλά και η αστυνομία που έχουμε.
Ας μη το κουβεντιάσουμε περισσότερο αυτό το θέμα. Το ξέρουμε όλοι πολύ καλά.
Διώξτον τώρα, πρίν είναι πολύ αργά.
Ακου με.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης ο Ομπάμα;

Μεγάλη συζήτηση έχει αρχισει σ'όλο τον κόσμο για το άν αξίζει ο Ομπάμα το Νόμπελ Ειρήνης.
Στην Ελλάδα που τα ξέρουμε όλα, προφανώς και δεν το συζητάμε το θέμα.
Τί να συζητήσουμε δηλαδή;
Μήπως έκανε κάτι για την ειρήνη και δεν το ξέρουμε;
Βέβαια, ο Ρώσος πρόεδρος , ο Μενβέντεφ, έχει άλλη άποψη, ειδικά από όταν ο Ομπάμα ματαίωσε το πρόγραμμα της πυρηνικής ασπίδας, στην Ευρώπη.
Τό ίδιο και ο Κάστρο. Αξίζει λέι το Νόμπελ όχι για ότι έκανε, αλλά επειδή ελπίζουν όλοι ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική των προκατόχων του.
Ενδεχομένως αύριο να έχουν την ίδια γνώμη και άλλοι, ειδικά αν προχωρήσει το σχέδιο για συμμετοχή στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν, των Ταλιμπάν.
Για να δούμε;

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Χρυσοχοίδης και αστυνομική αυθαιρεσία

Ακουσα σήμερα τον Χρυσοχοίδη να δηλώνει ότι όποιος αστυνομικός "ακουμπήσει" πολίτη χωρίς λόγο, θα πάει σπίτι του.

Σωστό.

Πως όμως θα αποδείξει ο πολίτης ότι τον "ακούμπησε" ο αστυνομικός;

Θα μου πεί κανείς, ότι προφανώς η δήλωση δεν φιλοδοξεί να εξαλείψει το φαινόμενο της κατάχρησης εξουσίας, που συχνά πυκνά τα όργανα της τάξης , όραγανα της προστασίας του πολίτη πλέον, εξασκούν.

Προφανώς αφορά εκείνες τις περιπτώσεις που η κατάχρηση μπορεί να αποδειχθεί και με μια έννοια να λειτουργήσει παραδειγματικά.

Εδώ θα είμαστε.

Οχι για να συζητήσουμε την έκταση υλοποίησης του μέτρου -διότι τότε δεν θα προλαβαίναμε να κάνουμε τίποτε άλλο-, αλλά να δούμε την πρώτη εκδίωξη, διότι οι "καταχρήσεις εξουσίας" , τα "ακουμπήματα", είναι σίγουρο ότι συνεχίζουν να είναι πάρα πολλά κάθε μέρα.

Ειδικά, δε, σε ότι αφορά μειονότητες κάθε είδους και βεβαίως τους λαθρομετανάστες.

Προβόπουλος. Μήπως είναι καλύτερα να πάει σπίτι του;

Πρίν τις εκλογές, άφηνε να εννοηθεί ότι το έλλειμα ήταν από κάτω από 3.7% στις αρχές του χρόνου, μέχρι 6% τον Σεπτέμβριο.
Μετά τις εκλογές, πέταξε ένα 10% , την επόμενη ότι πιστεύει ότι θα είναι κάτω από 10% το έλλειμα και σήμερα ότι θα είναι 12%.

Είναι αυτός κεντρικός τραπεζίτης;
Μπορεί κανείς να του έχει εμπιστοσύνη, όταν είναι ολοφάνερο, ότι "προσαρμόζεται" στα κελεύσματα της κυβέρνησης;

Νομίζω ότι κάνει πολύ κακό στην σχέση ειλικρίνειας και διαφάνειας και καλό είναι να πάει σπιτάκι του.

Αρκετά.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Επανεκκίνηση του Μπλόγκ

Διέκοψα τις αναρτήσεις, όταν ο ΓΑΠ μίλησε για "Μηδενική Ανοχή" απέναντι στους λαθρομετανάστες.
Νομίζω όμως ότι η ιστορία θα δείξει ότι ήταν μια λεκτική αστοχία.
Ξαναρχίζω να σχολιάζω σήμερα που συμβολικά έγινε η πρώτη ενέργεια ουσιαστικής διαφάνειας, με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού της ανοικτής πρόσκλησης σε κάθε πολίτη, να καταθέσει αίτηση για την διεκδίκηση μιας θέσης Γενικού Γραμματέα.
Αν η διαδικασία, ολοκληρωθεί, με απόλυτη διαφάνεια, η κυβέρνηση αυτή θα έχει κάνει ήδη το πρώτο ιστορικό βήμα της.

Είναι περιττό να γράψω ότι είμαι πολύ χαρούμενος, που επιτέλους η χώρα απέκτησε κυβέρνηση που θέλει να την βγάλει από την κρίση.
Οχι μόνο την οικονομική κρίση, αλλά και την κρίση της φυσιογνωμίας της.
Επιτέλους να πάψει να είναι η χώρα συνοθύλευμα, των απατεώνων, του υπόκοσμου, του παπαδαριού, των διαπλεκόμενων.
Επιτέλους να γίνουμε η χώρα της πράσινης ανάπτυξης, της σύγχρονης τεχνολογίας, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, του κοινωνικού κράτους , του κράτους Δικαίου.
Να γίνουμε μια χώρα πολιτισμένη.
Μια χώρα που οι νέοι θα έχουν εξασφαλισμένο μέλλον και
Οι γέροι σίγουρα γηρατειά.

Θα τα καταφέρει;

Δεν έχω καμμία αμφιβολία.
Η Δημοκρατική Παράταξη δεν έχει περιθώρια να ξανακυλήσει στην αναξιοπρέπεια.
Αντίθετα θα ξανασηκώσει την σημαία του Ηθους που πάντα την χαρακτήριζε, πρίν το τελευταίο "γνωστό διάλειμα".
Την προηγούμενη φορά υπήρχε μια δικαιολογία. Υπήρχε πολύς κόσμος στερημένος και κυνηγημένος.
Τώρα δεν υπάρχει καμμία.