Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Μπράβο στον Ιερώνυμο

«Δικαίωμα η ελεύθερη έκφραση»
Καταδικάζει ο Αρχιεπίσκοπος κάθε εκδήλωση βίας στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας

Eurokinissi
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Στο απαράγραπτο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της θρησκευτικότητας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις εκδηλώσεις βίας στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας, σε δηλώσεις του με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με μετανάστες.

«Αποτελεί αυτονόητο και απαράγραπτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να απευθύνεται ελεύθερα στο Θεό του. Να Τον τιμά και να Τον λατρεύει σε χώρους που Του πρέπουν, χωρίς προσκόμματα», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Πρόσθεσε ότι «το ευρύτερο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας είναι δικαίωμα θεμελιώδες σε κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική Πολιτεία, όπως η ελληνική, και πρέπει να χαίρει πάντα αναγνώρισης και απόλυτου σεβασμού, όπως άλλωστε και το Σύνταγμά μας σαφώς επιτάσσει».

»Όμως, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, κάθε εκδήλωση βίας στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας, απ' όπου κι αν προέρχεται, είναι απόλυτα καταδικαστέα, γιατί πρωτίστως προσβάλλει βαθύτατα τον ίδιο τον πυρήνα της θρησκείας. Και μετατρέπει πιστούς ανθρώπους σε αθύρματα πάσης φύσεως φονταμενταλιστών και καιροσκόπων, που ουδόλως σέβονται την ελευθερία του προσώπου».

«Η ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικά πιστεύω, στο πλαίσιο πάντα των νόμων της Πολιτείας, αποτελεί άλλωστε βασική προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής και εκφράζει απόλυτα τη μακραίωνη πολιτιστική και πνευματική μας παράδοση», πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

----------------

Αν έχει κάποια αξία, το ΜΠΡΑΒΟ αυτό του το απευθύνει, ένας άθεος.

Πόση διαφορά, από τον θλιβερό Χουντόδουλο και τους φασίστες καλλικαντζάρους που γέμισε την χώρα.

Να βρεί το θάρρος ο Ιερώνυμος να καταδικάσει τους Χρυσαυγίτες που βγαίνουν παγανιά και δέρνουν ή και μαχαιρώνουν φτωχούς και εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες.

Να βρεί το θάρρος να καταγγείλει τα θλιβερά αστυνομικά όργανα που πουλάν εκφοβισμό και τσαμπουκά σε ανθρώπους χαμένους κυριολεκτικά μακρυά από τις χώρες τους.

Να βρεί το θάρρος να αφορίσει τους Δημόσιους υπαλλήλους που εμπορεύονται τις βίζες των μεταναστών και έχουν οργανώσει όργιο μηχανισμού λαδώματος, για να τους δόσουν τα χαρτιά που δικαιούνται.

Αρχισε κάτι, ας μη το σταματήσει στην μέση.

Να πάει στον Ιμάμη των μουσουλμάνων και να του ζητήσει ταπεινά συγνώμη.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα αξιοπρεπούς διαβίωσης

Η επαναφορά σήμερα από το ΠΑΣΟΚ του θέματος, είναι ασφαλώς η απάντηση στα υποκριτικά ερωτήματα, τόσο από την ΝΔ και τον Καραμανλή, για το τι είναι βαρβαρότητα για το 22% του ελληνικού λαού που ζεί κάτω από το όσριο της φτώχιας αλλά και για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εργαζομένων , που ανα πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί στην ανεργία και την ανέχεια.
Είναι όμως και απάντηση στις σαχλαμάρες της Παπαρήγα και τις μοναδικές ερμηνείες της για το τι είναι ο σοσιαλισμός.
Είναι ακόμη ερώτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο ωφείλει να απαντήσει.
Στηρίζει μια τέτοια πολιτική ή όχι;
Θεωρεί ότι είναι μια πολιτική νεοφιλελευθερισμού ή χαράζει μια νέα πορεία;
Ελπίζω, στην συνέχεια να γίνει ακόμη πιό συγκεκριμένη η αναφορά στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αξιοπρεπούς διαβίωσης. Να γίνει ξεκάθαρο, ότι η πολιτική θα στηθεί με άξονα αυτό το θέμα.
Η σημασία του πρέπει να γίνει πλέον σαφές, ότι μόνο με τα θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα μπορεί να συγκριθεί και μπορεί να αποτελέσει την νέα συνταγματική συνθήκη που θα ανασυγκροτήσει την χώρα.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Μετανάστρια δεύτερης γενιάς για πρώτη φορά σε δημοτολόγιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/05/2009

Αύριο θα γίνει η πρώτη ένταξη παιδιού μετανάστη δεύτερης γενιάς σε δημοτολόγιο, στην Καισαριανή, έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου, στο πλαίσιο της καμπάνιας “Όχι στον Ρατσισμό από την Κούνια”. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι 17 μηνών, που γεννήθηκε στην Καισαριανή, ενώ οι γονείς της είναι μετανάστες από την Γκάνα, και στόχος της κίνησης είναι να αναδείξει το πρόβλημα των μεταναστών δεύτερης γενιάς, που στερούνται τα στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη, τα οποία απορρέουν από την εγγραφή σε δημοτολόγιο.

Η καμπάνια μεταξύ άλλων ζητά την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα ή συμπληρώνουν τριετή παρουσία στην ελληνική εκπαίδευση. Επιπλέον, κατοχύρωση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, και ώρα 19.00 και η συμβολική εγγραφή θα γίνει από τον δήμαρχο Καισαριανής, Σπύρο Τζόκα.

(Από την ΑΥΓΗ).

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουμε μ'αυτή την ιστορία των μεταναστών και ιδιαίτερα των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται και ζούν στην Ελλάδα όλη την ζωή τους, χωρίς να αναγνωρίζεται η "ύπαρξή" τους..

Οι Καλιφορνέζοι ονειρεύονται και πρέπει να ξυπνήσουν

Η Χρυσή Πολιτεία, θεματοφύλακας του πολιτισμού, τραβούσε πάντοτε την προσοχή. Η Καλιφόρνια δείχνει ξανά τον δρόμο, αυτή τη φορά όμως όχι με το ευτυχισμένο φινάλε που επιτάσσει το Χόλιγουντ.

Η απόρριψη των μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος καταδεικνύει τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν χώρες οι οικονομίες των οποίων επλήγησαν από την ύφεση.

Πώς όμως έφτασε ως εδώ; Η Καλιφόρνια επωφελήθηκε σημαντικά από τις «φούσκες» του διαδικτύου και των ακινήτων που έκαναν τους πολίτες να πιστεύουν ότι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι πραγματικά ήταν.

Τα απατηλά κέρδη εκτόξευσαν τις δημόσιες δαπάνες από τα 60 δισ. δολάρια στα 100 δισ. δολ. σε μία δεκαετία. Καθώς όμως τα έσοδα μειώνονται, οι δαπάνες δεν μπορούν πλέον να χρηματοδοτηθούν: Το έλλειμμα για το 2009-10 αναμενόταν να φτάσει στα 42 δισ. δολ., προτού οι νομοθέτες καταλήξουν σε συμφωνία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι βαθύτερες αιτίες όμως είναι πολιτικές. Πολλές εκλογικές περιφέρειες πιέζουν προς την ίδια κατεύθυνση με τα εδραιωμένα συμφέροντά για περισσότερο δημόσιο χρήμα. Δημοψηφίσματα -με στόχο την άσκηση πιέσεων από τους πολίτες στους πολιτικούς, έρχονται σε αντίθεση με τους πολιτικούς μηχανισμούς. Η φήμη περί ακυβερνησίας της Καλιφόρνια ίσως δεν είναι αβάσιμη...

Η απόρριψη των μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό σε μία πολιτεία που χρειάζεται δημοσιονομική ισορροπία δείχνει πόσο δύσκολο είναι να πεισθούν οι ψηφοφόροι ότι ζουν πέραν των δυνατοτήτων τους. Μέρος της ευθύνης φέρει ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Παρά τις πρώτες επιτυχίες του, ο πρώην ηθοποιός δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για μεταρρυθμίσεις.

Και, τέλος, φταίνε και οι Καλιφορνέζοι. Η απευθείας δημοκρατία της πολιτείας τους δίνει δικαιώματα αλλά και ευθύνες. Αυτοί όμως ψήφισαν μόνο την απαγόρευση των μισθολογικών αυξήσεων για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Εάν πιστεύουν ότι οι ίδιοι θα ξεφύγουν, ονειρεύονται. Και όταν ξυπνήσουν, θα βρίσκονται σε εφιάλτη...

-----------

Το άρθρο αυτό, δημοσιεύτηκε στην Ημερησία.

Το ανήρτησα, επειδή νομίζω ότι περιγράφει την Ελληνική Πραγματικότητα, αρκεί κανείς να αντικαταστήσει την Καλιφόρνια με την Ελλάδα, την φούσκα του διαδικτύου, με τις ευρωπαικές επιδοτήσεις και την φούσκα των ακινήτων.

Αξιοσημείωτη είναι η χρήση του στοιχείου της απευθείας "δημοψηφισματικής" δημοκρατίας, με λαικίστικο τρόπο.

Παπαγαλάκια από την "Ελληνοφρένεια", Νο 2

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Οι "πράσινοι παπαγάλοι". Η βλακωδέστερη προεκλογική καμπάνια

Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι.

Ή η βλακεία είναι το μόνο σίγουρο μέγεθος, απείρων διαστάσεων.

Οπως το άκουγα, το σπότ, εξοργίσθηκα.
Σκέφτηκα ότι ο Χ"Νικολάου, είναι τουλάχιστον ηλίθιος-αν όχι τίποτε άλλο- , αφού την βρήκε πετυχημένη και στην συνέχεια, ακούγοντας τον Χατζηδάκη, βεβαιώθηκα ότι είναι δική του καμπάνια.
Ο Καραμανλής, έχει κρεμαστεί, από αυτόν και την ρητορική του, που συνοδεύεται από την "προσεκτική ευγένειά του", για να σωθεί, από την βέβαια καταστροφή του. Είναι ο άνθρωπος , φανερά απελπισμένος.

Με τον πιό βλακώδη τρόπο, προσπαθεί να γκαιμπελίσει, στην πλάτη ενός λαού που βιώνει κάθε μέρα δράματα, με την εργασία του και τις επιχειρήσεις του, κοροιδεύοντας τις αγωνίες τους.

Δεν θα μου φανεί περίεργο η διαφορά να φτάσει τις 10 μονάδες.

Δεν θα μου φανεί επίσης περίεργο, στο τέλος να αποχωρήσουν από τις εκλογές για να μη φανεί η "γύμνια τους".

Θα είναι η πρώτη φορά, που θα το δούμε και αυτό, όπως είδαμε και τις αποχωρήσεις τους από την βουλή.

Αρχίζω να τους λυπάμαι, πλέον.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Το νομότυπο της υπουργικής κουκούλας!

guilty Η ποινική ευθύνη των υπουργών είναι ζήτημα που ανάγεται στους μεσαιωνικούς χρόνους της Αγγλίας. Γενεσιουργός του θεσμού της ευθύνης των υπουργών υπήρξε η πρακτική του αγγλικού πολιτεύματος, εφόσον «the King can do no wrong».
Δε γινόταν λοιπόν να μην αποτελέσει μέλημα και των ελληνικών Συνταγμάτων η ποινική ευθύνη των υπουργών. Ο πρώτος σχετικός νόμος ήταν ο ΦΠΣτ του 1876. Το νομοθετικό αυτό καθεστώς διατηρήθηκε μέχρι την έκδοση του ν.δ. 802/1971, ενώ ακολουθήθηκε και από το Σύνταγμα του 1975, με τη ρητή διάταξη «ώσπου να εκδοθεί ο από το άρθρο 86 παρ. 1 προβλεπόμενος νόμος».
Χρειάστηκε να ξεσπάσει το «σκάνδαλο Κοσκωτά» το 1989 για να εκδοθεί τελικά ο σχετικός νόμος 2509/1997. (Αυτό βέβαια δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό χαρακτηριστικό. Και στο Βέλγιο χρειάστηκε να ξεσπάσει το ανάλογο σκάνδαλο περί κατάθεσης μίζας σε συγκεκριμένο κόμμα για να εκδοθεί το 1989 νόμος που να ρυθμίζει την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων).
Επειδή όμως και οι διατάξεις του Ν. 2509/1997 έγιναν αντικείμενο σφοδρών επικρίσεων, κρίθηκε αναγκαία η τροποποίησή τους, η οποία συνετελέσθη εν έτει 2001 με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Και πάλι όμως, το σχετικό άρθρο 86 του Συντάγματος δε συμβαδίζει με την έννοια του Κράτους-Δικαίου ούτε ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας δικαιοκρατικής κοινωνίας. Γιατί;

Παραθέτω τους βασικότερους λόγους, στους οποίους στηρίζω την άποψή μου αυτή:

Α) Το Κοινοβούλιο χρειάζεται να αποφασίσει δύο φορές, κατ’ απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών, ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη. Αρχικά, για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής σχετικά με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και εν συνεχεία, όταν το πόρισμα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, θα αποφασίσει για την άσκηση ή μη τη δίωξης.
! Σημειωτέον δε, ότι αν ο «εγκαλούμενος» Υπουργός ανήκει στο κόμμα που διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή, τότε η λήψη της απόφασης της Βουλής για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής σχετικά με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και την άσκηση ή μη της ποινικής δίωξης καθίσταται σχεδόν αδύνατη!

Β) Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 86 Συντ. «η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παρ. 1 αρμοδιότητά της (σύσταση επιτροπής και άσκηση δίωξης) μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος)».
Τι σημαίνει αυτό; Σχεδόν σίγουρη ατιμωρησία για όσα αδικήματα τελέστηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου εφόσον το ίδιο κόμμα κερδίσει τις εκλογές!

Γ) Ο σχετικός νόμος περί ποινικής ευθύνης Υπουργών (Ν. 3126/2003) προβλέπει ότι οι αξιόποινες πράξεις (πλημμελήματα, κακουργήματα) παραγράφονται με τη συμπλήρωση 5ετίας από την ημέρα τέλεσής τους, προθεσμία ιδιαίτερα ασφυκτική, που οδηγεί στην εξάλειψη του αξιοποίνου σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Εν κατακλείδι, θεσμοθετήθηκε μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία για την ποινική δίωξη των υπουργών, η οποία δύσκολα καταλήγει στην παραπομπή τους στο ακροατήριο.

Εντύπωση όμως προκαλεί η αντιμετώπιση του ιδίου ζητήματος από τα Συντάγματα άλλων χωρών:
Το αμερικανικό σύνταγμα ορίζει ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει τη μοναδική εξουσία να απαγγείλει κατηγορία κατά υπουργών για αξιόποινη πράξη, η Γερουσία να εκδικάσει την κατηγορία ενώ για την καταδικαστική απόφαση απαιτείται η πλειοψηφία των 2/3 των παρόντων γερουσιαστών. Ο καταδικασθείς υπουργός καθαιρείται από το αξίωμά του και στη συνέχεια μπορεί να δικαστεί στα κοινά δικαστήρια όπως οι λοιποί πολίτες.
Το ισχύον Σύνταγμα της Γαλλίας ορίζει ότι τα υπουργικά εγκλήματα δικάζονται από το «Δικαστήριο της Δημοκρατίας», το οποίο συγκροτείται από 12 κοινοβουλευτικούς και 3 αρεοπαγίτες. Οποιοσδήποτε ισχυρίζεται ότι ζημιώθηκε από αξιόποινη πράξη Υπουργού μπορεί να υποβάλλει μήνυση στην «Επιτροπή Προσφυγών», η οποία είτε τη θέτει στο αρχείο είτε παραπέμπει τον Υπουργό στο παραπάνω «Δικαστήριο της Δημοκρατίας».
Στην Ιταλία προβλέπεται οι Υπουργοί να δικάζονται από τα κοινά δικαστήρια για τις αξιόποινες πράξεις τους, ενώ στο Βέλγιο και στην Ισπανία οι Υπουργοί δικάζονται για τις ποινικές παραβάσεις τους από το ανώτατα δικαστήρια.

Το ελληνικό Σύνταγμα λοιπόν είναι ίσως το μοναδικό, εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες φιλελεύθερες δημοκρατίες, που εξασφαλίζει, με το τέχνασμα των παραγραφών και των μεθοδικών διαδικασιών, ώστε οι έλληνες υπουργοί να είναι υπεράνω των νόμων. Έτσι, δημιουργείται (και καθόλου άδικα) η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι οι νόμοι περί ευθύνης Υπουργών, θεσπίστηκαν για να καλύπτουν…. «σκάνδαλα»…

To ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει την περίφημη διάκριση των εξουσιών. Διάκριση σε νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία. Όταν η μία διαπλέκεται με την άλλη και πολλάκις φτάνουν σε σημείο αλληλοαναίρεσης, είναι σαν να δηλώνεις φυτοφάγος και να τρως κρέας…Και αυτό το κρέας, να το βαφτίζεις ψάρι..
…Ως πότε όμως θα τηρείται «σιγή ιχθύος» σε κάθε σκάνδαλο που ανακύπτει;

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Οχι έτσι. Οχι με αυτόν τον τόνο

«Σε μία στιγμή κρίσιμη για τη χώρα θα περίμενα από τον πρωθυπουργό να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αντί να επιτίθεσθε κάθε μέρα στο ΠΑΣΟΚ και σε μένα προσωπικά, με ψέματα και ύβρεις, αντί να κρύβεστε σε μια άγονη παρελθοντολογία, αντί να προωθείτε την πόλωση για να συσπειρώσετε τους δικαιολογημένα απογοητευμένους από την πολιτική σας οπαδούς της ΝΔ, σας καλώ να πάμε μπροστά. Σας καλώ σε μια λύση δημοκρατική. Ελάτε να πάμε στο λαό, προκηρύξτε και εθνικές εκλογές. Δώστε τη δυνατότητα στο λαό να μας κρίνει, να κρίνει τα κόμματά μας, τις προτάσεις και τα προγράμματά μας».

Διαβάζω από τον Flash.gr την ομιλία στην Κοζάνη.
------------------
«Σας κάλεσα χθες , σας καλώ και σήμερα. Κάντε το αυτονόητο βήμα. Να πάμε σε διπλές κάλπες. Να πάμε σε εθνικές εκλογές στις 7 Ιουνίου», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Αναρωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός δεν συμφώνησε μαζί του να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση Siemens. «Θα βγαίναμε όλοι καλύτεροι. Τι κρύβει; Τι φοβάται;», είπε.

«Όσοι μας κατηγορούσαν για σκάνδαλα, ας καταλάβουν ότι εμείς είμαστε οι φορείς της διαφάνειας και της αλήθειας. Εμείς είμαστε που παλεύουμε για ένα ευνομούμενο κράτος. Εμείς είμαστε που παλεύουμε για ένα πολιτικό σύστημα που θα απελευθερωθεί από την αιχμαλωσία των διαφόρων εξωθεσμικών και ισχυρών συμφερόντων», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να επιτεθεί στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι «όμηρος σκοτεινών υποθέσεων». «Τη σημερινή κυβέρνηση την κρατάνε, την έχουν στο χέρι οι σκοτεινοί συνεργοί αυτών των υποθέσεων», πρόσθεσε.
------------
Οχι πιά σ'αυτόν τον τόνο.
Αυτό ακριβώς θέλει ο Καραμανλής.
Πρέπει να ξαναγυρίσει ο ΓΑΠ, στην υπόσχεση που έδοσε πέρυσι τον Σεπτέμβριο.
Οτι δεν θα ξανααναφερθεί στον Καραμανλή.
Αγνοήστε τον, ειρωνευτείτε τον, μη του δίνεται σημασία.
Αυτή την τιμωρία θέλει να την δεί ο λαός.

Αντί να του λέει ο ΓΑΠ να συμπορευτεί για να χτυπηθούν οι νταβαντζήδες και να βγεί το πολιτικό σύστημα από την αιχμαλωσία τους, πρέπει να του μιλάει με την περιφρόνηση που αρμόζει στους γονατισμένους.
Το σύστημα των νταβαντζήδων, έχει τον Καραμανλή σαν βασικό εκπρόσωπο.
Επίμονα κάθε μέρα, όλη μέρα, πασχίσει να πείσει τον λαό ότι είναι ο "καταλληλότερος".
Ο ΓΑΠ, πρέπει να μιλάει στον λαό. Να αγνοεί τις προκλήσεις της ΝΔ, του Αντώναρου, του Πρετεντέρη, του Λαζόπουλου.
Πρέπει να τους στέλνει συνεχώς μηνύματα υποτίμησης.
Αν δεν νοιώσει ο λαός την "απέχθεια", δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα από αυτούς τους αλήτες, τους πραξικοπηματίες.
Ο ΓΑΠ πρέπει να κάνει σαφές, ότι η χώρα βρίσκεται υπό την εξουσία ευτελών ανθρώπων και συμφερόντων, που δεν έχουν την "λαική δεδηλωμένη", ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο απατεώνων, της πολιτικής, της δικαστικής και της εξουσίας του τύπου και ότι απλά είναι θέμα λίγου χρόνου, να ξεκουμπιστούν.

Οι εκτιμήσεις μου για τις ευρωεκλογές

ΠΑΣΟΚ 42%
ΝΔ 35%
ΚΚΕ 6.7%
ΣΥΡΙΖΑ 5.3%
ΛΑΟΣ 5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3.5%
ΛΟΙΠΑ 2.5%

----------
Οι εκτιμήσεις μου, λαμβάνουν υπόψη, την αίσθηση που έχω από τις συναναστροφές μου, αλλά και από τις πειραγμένες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν οι "νταβαντζήδες".
Τα παιχνιδάκια τους και οι εξυπηρετήσεις που προσφέρουν, είναι προφανείς.

Δέχομαι στοιχήματα.

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Κακώς το ΠΑΣΟΚ δεν διέγραψε πρώτο τον Βερελή

Ακουγα χθές τον Βερελή στο ΜΕΓΚΑ, με την αμέριστη στήριξη του Πρετεντέρη και της Τρέμη, να επαίρεται ότι παραιτήθηκε επειδή το πολιτικό κλίμα δεν είναι το πρέπον και επειδή ήθελε να αποδείξει, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.
Τον άκουγα και θύμωνα όλο και περισσότερο, ειδικά όταν αναφερόταν στην άγνοιά του για το σκάνδαλο της ΜΑΝ, με αναφορές, στην ευθύνη της διακοματικής επιτροπής, ως Πόντιος Πιλάτος, αυτός, ή όταν δεν ήξερε τα μεγέθη του λαδώματος. Κάτι άκουσε μας έλεγε για 150 ευρώ και τέτοια ευτελή νούμερα.
Ρε σε ποιούς τα λέει αυτά;
Για ποιούς μας περνάει;
Ξαφνικά μπήκε κι'αυτός στην λογική των Βατοπαιδινών, όπου σύμφωνα με τον Σανιδά, οι υπερησιακοί και άλλοι παράγοντες, έχουν την ευθύνη και οι υπουργοί απλώς παραπλανήθηκαν.
Κακώς το ΠΑΣΟΚ δεν τον διέγραψε από πέρισυ, που ανακοίνωσε ότι θα διαγράφει αυτόματα όσους το όνομά τους φαίνεται να εμπλέκεται σε κάποιο σκάνδαλο.
Κακώς δεν τον διέγραψε και δεν του ανακοίνωσε ότι είναι διεγραμμένος "αυτόματα" με το που ανακοινώθηκε η υπόθεση της ΜΑΝ.
Κακώς δεν διαγράφει σήμερα, όσους ενεπλάκησαν στα σκάνδαλα της Ζήμενς, των ΤΟΡ-Μ1 κλπ.
Κακώς τους δίνει την ευκαιρία να εμφανίζονται τάχα μου σαν εκφραστές μιας παράταξης που δεν είναι ίδια με την δεξιά.
Πρέπει να τους αφαιρεθεί αυτό το δικαίωμα.
Ο Βερελής δεν είναι η παράταξη.
Ο Παπαντωνίου δεν είναι η παράταξη.
Ο Χρυσοχοίδης δεν είναι η παράταξη, όσο χρήσιμος και να είναι.
Ο Βενιζέλος δεν είναι η παράταξη.
Εξω όλοι.
Δεν θα αποδείξουν αυτοί ότι δεν είναι ίδιοι όλοι, επειδή ανοίκουν σε άλλη παράταξη.
Εχουν την πολιτική ευθύνη που κάτω από την μύτη τους, έγιναν σκάνδαλα, ακόμη και αν οι ίδιοι δεν έχουν εμπλοκή σ'αυτά, που δεν το πιστεύω.

Αν δεν τηρηθεί η ουσία της διακήρυξης για αποπομπή όσων είναι εμπλεκόμενοι σε σκανδαλώδεις υποθέσεις διαχείρισης της εξουσίας, δεν πείθει κανέναν.
Και ναί μεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, εξ αιτίας της άχρηστης , ανίκανης και πλήρως διεφθαρμένης κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ αμέσως μετά και δεν υπάρχει χρόνος για να ασχοληθεί η χώρα με μαλακίες.
Πρέπει να αντιμετωπίσει την κρίση και πρέπει να είναι απερίσπαστη από τα απόνερα των προσωπικών αθλιοτήτων που διάφορα στελέχη αλλά και το κόμμα συνολικά διέπραξαν στην προηγούμενη διακυβέρνησή του.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Έκλεισε νύχτα η Βουλή. Αλήτες και Κακομοίρηδες.

Έκλεισε νύχτα η Βουλή

Τη λήξη των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής, από αύριο, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο Δημήτρης Σιούφας.

"Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β΄ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ΄ Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Για θεσμική εκτροπή, πρωτοφανή ενέργεια, που στοχεύει στη συγκάλυψη, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης.

"Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται. Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή", αναφέρει ο Φ. Κουβέλης.

---------------

Δεν είμαστε καλά.

Και μιλάγαν ότι θα την κρατήσουν ανοικτή όλο το καλοκαίρι, για να μη παραγραφούν τα σκάνδαλα.

Κακομοίρηδες.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Θλίψη.

Οχι, οργή πιά.
Οχι, ξεφώνημα.
Οχι, αποκαλύψεις.
Τίποτα δεν με ενδιαφέρει.
Θλίψη μόνο νοιώθω, γι'αυτή την κυβέρνηση.
Δεν έχει ξαναγίνει , κάτι τέτοιο.
Είναι απ'αυτά που δεν εύχεσαι ούτε στον εχθρό σου.
Δεν θεωρώ την ΝΔ αντίπαλο πολιτικά. Μου ξεφεύγει πλέον, γλυστράει στο μυαλό μου η υπόστασή της.
Δεν ξέρω, τί είναι αυτό το "πράγμα" που μας κυβερνάει.
Κόμμα πολιτικό δεν είναι. Συμμορία;
Ισως.
Τσούρμο ηλιθίων; Το πιθανότερο.
Τι να αντιτάξεις στο γάντζωμα τους στην εξουσία;
Τέτοιο γάντζωμα, μόνο, όποιος δεν υπάρχει χωρίς αυτό, μπορεί να κάνει.
Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται, φοβούμενοι, όχι την ήττα, που βρίσκεται μέσα στις πιθανότητες κάθε πολιτικού κόμματος, αλλά φοβούμενοι το "αύριό τους".
Δεν υπάρχουν, χωρίς την εξουσία. Δεν υπάρχουν ούτε σαν κόμμα.
Μου θυμίζουν το ΠΑΣΟΚ του 2004, που ακριβώς επειδή δεν είχε δικό του ιδεολογικό φορτίο, αφού είχε αποδεχθεί την παντοδυναμία του νεοφιλελευθερισμού-και μην ακούτε τι λένε τώρα- φοβόνταν την ήττα και ροκάνιζαν τον χρόνο, μέχρι να ρθεί η δημοσκοπική ευκαιρία, που δεν ήρθε βέβαια ποτέ.
Ομως το ΠΑΣΟΚ, λόγω της κρίσης, ξαναβρήκε ιδεολογικό στίγμα και επανασυγκροτείται πολιτικά, έστω και με τον ερασιτεχνισμό και την αβεβαιότητα που βλέπουμε.
Αυτοί όμως, δεν έχουν μέλλον, στο ορατό βάθος του χρόνου.
Η ήττα, είναι φανερό ότι θα τους οδηγήσει στην διάλυση.
Περισσότερη συνεκτικότητα έχει το ΛΑΟΣ, παρά αυτοί.
Θλίψη.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν πλέον είναι να τιμωρούν αυτή την χώρα, τώρα που η κρίση έχει απαιτήσεις για άσκηση πολιτικής. Πόσο θα το κάνουν ακόμη;
Ενα μήνα, έξι μήνες, επτά. Αυτό είναι.
Μετά θα έρθει η αναπόφευκτη ήττα και μαζί μ'αυτήν η απώθηση και η πλήρης λήθη.
Οσο αργούν να αποχωρήσουν, τόσο περισσότερο οι πολίτες θα απωθήσουν την μνήμη τους.
Δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο καμμία άλλη φορά, στην ελληνική ιστορία ή μάλλον έχει συμβεί μιά και μόνη φορά.
Τότε με τον Γουλιμή, που ο λαός διάλεξε στην θέση του Τρικούπη.
Τον θυμάται κανείς;

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Γιατί δεν παραιτούνται ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας;

Είναι πιστεύω, φανερό σε όλους, ότι οι μεγάλοι ηττημένοι, έτσι κι αλλιώς, όποτε και αν γίνουν , των ευρωεκλογών ή των εθνικών εκλογών, θα είναι ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας.
Κατάφεραν να "μην κρατήσουν" ούτε έναν ψηφοφόρο , από το ΠΑΣΟΚ, απ'αυτούς που τους είχαν δείξει δημοσκοπική προτίμηση για αρκετό καιρόκαι ταυτόχρονα κατάφεραν να χάσουν και όσους οικολόγους, από παράδοση κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, να δημιουργήσουν εσωκομματικό πρόβλημα με την Ανανεωτική πτέρυγα, να δυσαρεστήσουν ακόμη και το ΔΗΚΚΙ.
Με λίγα λόγια , κάναν ακριβώς ότι χρειαζόταν για να διώξουν όλο τον κόσμο και κυρίως κατάφεραν, ώστε μετά τις εκλογές, να διώξουν και όσους έχουν απομείνει, προς το ΚΚΕ αυτή την φορά.

Μήπως θα έπρεπε να παραιτηθούν;
Ρωτάω , τώρα εγώ.

Η μέρα κατά της βίας στα παιδιά

Προχθές ήταν η μέρα κατά της βίας στα παιδιά, μέσα στην οικογένεια.
Στην τηλεόραση παιζόταν ένα τρυφερό και ενδιαφέρον διαφημιστικό μήνυμα και δυστυχώς στα πάνελ των πρωινάδικων παρήλασαν οι κατ'εξοχήν υπεύθυνοι γι'αυτή την βία.

Οι εκπαιδευτικοί.
Ναί, ακριβώς, οι εκπαιδευτικοί , που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το 90% των χειροδικιών που κυρίως οι μαμάδες ασκούν στα μικρά παιδιά, με σταθερή αφορμή , την εκπλήρωση των βάρβαρων απαιτήσεων διαβάσματος των μαθημάτων.
Το φόρτωμα κάθε μαθητή με διαβάσματα, με προετοιμασίες συχνών τέστ, με αφόρητα διαβάσματα ακόμη και τις μέρες των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, όπου όλοι νομίζουν, ότι καλό είναι να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν οι μαθητές μια εργασία, είναι ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ.
Είναι ο μηχανισμός που παράγει την ενδοοικογενειακή βία, που με την σειρά της, παράγει την βία στα σχολικά προαύλια, τις παιδικές και νεανικές συμμωρίες.
Αν δεν το καταλάβουμε αυτό , πολύ καλά, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η ενδοοικογενειακή βία, όσες αναλύσεις και παραινέσεις και να απευθύνουν υποκριτικά οι βασανιστές των παιδιών και των οικογενειών μας "εκπαιδευτικοί".

Μεγάλοι Ελληνες του ΣΚΑΙ. Το παράδοξο του Παπανικολάου

Μεγάλοι Ελληνες ονομάζεται η γελοιωδέστερη ιδέα , που έλαβε χώρα ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ.
Δεν θα εξηγήσω τώρα-δεν αξίζει άλλωστε τον κόπο- η αξιολόγηση που επιλέχθηκε.
Μου προκαλεί όμως εντύπωση, η σταθερή επιλογή του Παπανικολάου στην 2η ή την 3η θέση.
Το μόνο που μπορώ να συμπεράνω απ'αυτό και από την σταθερή πρωτιά του Μεγαλέξανδρου, είναι ότι οι ψηφοφόροι είναι αμερικανοί, καναδοί και αυστραλοί μετανάστες.
Μόνο τέτοιοι έλληνες θα στέλναν τον Περικλή στην 10η θέση και τον Καραμανλή μπροστά από τον Βενιζέλο , τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα και μόνο εκεί δεν θα έβρισκε καμμία θέση στην 10δα ο Ρήγας Φεραίος.

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Τι θα γίνει πιά με το θρασσος του Καραμανλή;

Νισάφι πιά.
Σήμερα, μερικές ώρες πριν την ψηφοφορία στην Βουλή , για την παραπομπή ή όχι του Παυλίδη στην προανακριτική επιτροπή για την πασίγνωστη "παθητική δωροληψία", που όλοι μας ξέρουμε, πόσο "παθητική" 'ηταν, βρήκε το θράσσος να επιτεθεί στον Παπανδρέου, ότι δήθεν δυσφημεί την χώρα, μη χέσω ...στο εξωτερικό.
Λες και στο εξωτερικό είναι μαλάκες οι άνθρωποι και δεν βλέπουν με τι καραγκιόζηδες έχουν να κάνουν και πρώτα απ'όλους τον Καραμανλή.
Μαλάκες είμαστε, δεν λέω, αλλά όχι και χαζοί, για να μη καταλαβαίνουμε, ότι έχουν πιά όλοι καταλάβει με τι νούμερα έχουν να κάνουν, όταν συζητούν μαζί του.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι μας στέλνουν όπου νάναι "ΚΗΔΕΜΟΝΑ".
Αλλά δεν φταίει αυτός.
Δεν φταίει αυτός που όπως είχε πεί και ο Μητσοτάκης, ίσως να ήταν καλός για υφυπουργός, αλλά τα ΜΜΕ. Οι διάφοροι νταβαντζήδες, που αγιογραφούν την ικανότητά του να παίζει τον πρωθυπουργό. Αυτός έχει το ακαταλόγιστο. Τόσα μπορεί να κάνει, τόσα κάνει.
Αλλά οι διάφοροι Πρετεντέρηδες, Χ"Νικολάου και Τράγκες, και οι διάφοροι Λαζόπουλοι θέλουν ένα βρωμόξυλο, που λιβανίζουν κάθε μέρα την ντεμέκ "καταλληλότητά του".
Ντροπή σας αλήτες, που δεν βρήκατε μια φορά το θάρρος , ενώ το ξέρετε πολύ καλά, να πείτε, ότι αυτή η μαλακία η "καταλληλότητά" του, είναι η μεγαλύτερη πλάνη που διατηρούν στην χώρα, αζημίως φαντάζομαι.
Δεν ξέρουν τάχα μου, ότι ο άνθρωπος είναι άχρηστος;
Το ξέρουν και πολύ καλά μάλιστα.
Και εντάξει άλλες εποχές που η χώρα πήγαινε με αυτόματο πιλότο-τα συμφέροντα των πατρώνων τους- καταλαβαίνω τα παιχνιδάκια τους, αλλά τώρα, δεν καταλαβαίνουν, ότι η αχρηστία του είναι "επικίνδυνη";
Αντε να τον "μαζεύουν" καμμιά φορά, γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Και να συμμαζευτούν λίγο και εκεί στο ΠΑΣΟΚ και στα κόμματα της Αριστεράς , να σοβαρετούν και να τελειώνουμε καμμιά φορά με την φάρσα.
Εφτασε ήδη ο δανεισμός τα 50 δίς και αν μείνουν μέχρι το τέλος του χρόνου θα καβαντζάρουμε τα 70.
Να αφήσουν τις ανοησίες και να προχωρήσουν άμεσα σε μια συζήτηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Να προχωρήσει άμεσα ο Παπανδρέου σε κινήσεις και δράσεις που θα δείχνουν έναν άλλο δρόμο για την πολιτική συζήτηση.
Πιστεύει ο Τσίπρας και ο Αλαβάνος, ότι έχουν πρόγραμμα και ο Παπανδρέου δεν έχει;
Να τους καλέσει και να τους πεί ότι συμφωνεί και να αναλάβουν να κάνουν πράξη τις πολιτικές τους προτάσεις οι ίδιοι. Είναι ανάγκη να απομυθοποιηθούν οι δήθεν "εναλλακτικές λύσεις". Μόνοι τους θα παραδεχθούν ότι δεν έχουν να πούν κάτι διαφορετικό.
Από την άλλη, θα πρέπει να καταλάβει και ο Παπανδρέου, ότι όσο δεν προτείνει και δεν δεσμεύεται σε ένα πλήρες πρόγραμμα, τόσο μένει όμηρος του ΠΑΣΟΚ του κυβερνητισμού.
Χρειάζεται πρίν τις εκλογές να έχει αυτοδεσμευθεί, σε ένα διαφορετικό ΠΑΣΟΚ, διαφορετικά αν κερδίσει θα βρεθεί χειροπόδαρα δεμένος από την "κρατική νομενκλατούρα" του Παλιού ΠΑΣΟΚ".
Δεν φτάνει μόνο να κερδίσει, χρειάζεται να χάσουν και όσοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, καραδοκούν για τις "παλιές καλές ημέρες".